Iedereen kent ze wel. Wereldberoemde schilderijen zoals ‘de Nachtwacht’, de ‘Mona Lisa’ en het ‘Meisje met de Parel’. Maar wat als deze schilderijen tot leven komen op 3e Keesdag en ze ook nog eens van FEEST houden?

Dan krijg je ‘Tussen Kunst en Kees’. Een plek waar jouw takken pas echt op (verzekerings)waarde worden getaxeerd. Een plek waar de geschilderde iconen tot leven komen en een plek waar polonaise tot een ware kunst wordt verheven.

 

Terwijl op de gang al de nodige feestvierders binnen druppelden als verf op een schildersdoek, verzorgde de folk-punk band Circle J het voorprogramma. Dit deed de band in traditie van bands als Flogging Molly, Dropkick Murphy’s en de The Pogues. Energiek en aanstekelijk! Niet verwonderlijk dat de band, voor deze gelegenheid inclusief blazers, afsloot met het nummer Fiesta van de eerder genoemde band The Pogues

Vervolgens zou er door medewerkers van een in Utrecht gelegen museum een speciaal schilderij onthuld worden. Het bleek een schilderij van een grote meester te zijn. Een FEEST-meester wel ter verstaan; onze Kees van Hondt. Het schilderij kwam tot leven. En niet alleen het Kees-schilderij kwam tot leven door de feestdeunen. Ook de andere schilderijen op het podiumzoals Pokerende honden, de Aardappeleters en ook de Mona Lisa kwamen tot leven. Het startsein van een kunstzinnige avond. Waar ook een poging werd gedaan om het wereldrecord polonaise te verbreken. Polonaise is immers ook kunst!

Kijk hieronder of jij ook op de gevoelige plaat bent vastgelegd.

 

Kees schilderij

Pin It on Pinterest

Share This