Afgelopen zaterdag stond er een interview met onze Kees van Hondt in het AD. Voor de mensen die het, of stukken ervan, gemist hebben hieronder het volledige interview:

het-weekend-van

‘Het weekend van Kees van Hondt

1. Het weekend hoort een feest te zijn. En daar moet je uitgerust aan beginnen. Op vrijdag zet ik daarom geen wekker, staat mn telefoon uit en check ik geen mail. Ik hoor tal van gruwelverhalen over mensen die op vrijdagavond doodmoe zijn van een intense werkweek en daarom niet verder komen dan uitgeteld op de bank hangend naar vier of vijf afleveringen van een serie op Netflix kijken. Dat zal mij niet gebeuren. Niks tegen Netflix-series maar daar maak ik liefst de donderdagmiddag voor vrij. In een restaurant zal je me op vrijdag ook niet snel zien. Veels te druk. Kan je beter op maandag naar toe gaan. Doet het personeel vaker waar je op hoopt.

2. Deze zomer heb ik een regenmeter aangeschaft. Een fantastisch instrument. Vorige week zaterdag had ik s ochtends om 11.00u al 8 millimeter gevangen. Als je uitrekent hoeveel water dat wereldwijd is dan snap je ineens veel beter waarom de hoeveelheid woestijngrond de laatste jaren zo drastisch is afgenomen. Ik ben sowieso een enorme liefhebber van de moderne tijd. Vroeger bestond er bijvoorbeeld maar 1 soort vogelpindakaas. Daar dacht je verder niet over na. Nu zijn er in een beetje tuincentrum al snel 5 of 6 verschillende smaken. Daarom weet ik nu dat achtertuinvogels helemaal losgaan op vogelpindakaas met stukjes meelworm en de vogels in de voortuin een voorkeur hebben voor vogelpindakaas met bosvruchtensmaak. Ik ben op zaterdagochtend graag in de tuin bezig.

3. Zaterdagmiddag ga ik altijd naar de markt voor een bezoekje aan de viskraam. Lekker paling eten. Daarna even naar de feestwinkel om te kijken of er nieuwe items zijn. Aan het eind van de middag speel ik graag een spel. De laatste maanden kon je me met een stopwatch op een bankje in Hoog Catharijne

vinden. Ik wilde zien binnen hoeveel tijd je tien mensen met overduidelijk overgewicht voorbij kon zien lopen terwijl ze een bak patat aan het eten waren. Let op, zittend telde niet, ze moesten echt lopen. Twee weken geleden gebeurde dat binnen 3 minuten. Dat is tot nu toe mn record. Je had 40 jaar geleden toch niet durven denken dat dit winkelcentrum zou uitgroeien tot een succesvol theater. Ik snap nu waarom de lobby om de Stadsschouwburg minder subsidie te geven alsmaar groter wordt. Er is een gratis alternatief.

4. Op zondagmiddag zit ik het liefst in stadion Galgenwaard. Het is ieder jaar weer spannend om te zien of de plaatselijke FC achtste of negende wordt in de competitie. Laatst ben ik met mn broer ook een keer afgereisd naar Duitsland om een thuiswedstrijd van Bayern Munchen te zien. Ik vond het niveauverschil verbijsterend. Daar zitten ongeveer vijf keer zoveel mensen op de tribune als in Utrecht maar is het in de hele clubgeschiedenis nooit voorgekomen dat de warme rookworst al in de rust is uitverkocht.

5. Zondagavond is knutselavond. Deuntjes in een andere volgorde zetten, geluidseffecten toevoegen, filmpjes monteren. Dat soort dingen. Besteed ook relatief veel tijd aan de items die ik verkoop op de jaarlijkse Vrijmarkt. Vroeger was dat heel simpel. Toen kon je bij thuiskomst de deur amper open krijgen omdat platenmaatschappijen het nodig vonden je hele brievenbus vol te stouwen met promo-cd’s. Die kon je als nieuw verkopen. Betaalde ik mn vakantie van. Tegenwoordig is alles digitaal dus moet je iets anders bedenken. Laatste keer verkocht ik DVD’s met als titel: De Grappigste TV Momenten van Claudia de Breij. Vroegen mensen om hoeveel momenten het ging of hoelang die DVD dan duurde. Antwoordde ik dat er niets te zien was op die DVD’s. Moesten ze lachen en betaalden er grif 5 euro voor. Stuk of 200 van verkocht. Vind het dan grappig om voor me te zien hoe mensen reageren als ze die DVD proberen af te spelen. Er stond natuurlijk echt niets op. Mensen zijn heel erg geneigd om je op zo’n markt niet te geloven, zijn helemaal niet meer gewend aan een verkoper die eerlijk is.’

 

tekst door: Loeka Oostra

Pin It on Pinterest

Share This