Lowlands is natuurlijk een groot feest. Maar Kees van Hondt wijst jullie graag op de echt Keeswaardige (Feest)krenten uit de pap!
Waar op Lowlands moet je zijn voor echte Keeswaardige Feestjes?

Kees geeft de volgende tips voor Lowlands 2016:


1. Bohemian Betyars (vrijdag 19:05 / Lima)

Het is wat overdreven om te stellen dat Hongarije gezegend is met een rijke muziekgeschiedenis. Maar in de jaren 80 zorgden orkesten als Kalyi Jag en Vujicsics wel voor een paar feestelijke momenten. En nu zijn daar dan de Betyars. Met afstand de beste band die Hongarije ooit heeft voortgebracht. FolkPunk mag het heten. Vooruit. Maar dan wel Folk met die typisch Hongaarse inslag (niet Balkan, niet Iers), en punk, ja, punk is het zeker, met de P van Pret.IMG_018602

2. Espana Circo Este (vrijdag 20:55 / Lima)

Was de absolute verrassing van Paaspop. Mestizo mag misschien een Spaanse uitvinding zijn (La Pegatina, Che Sudaka), deze Italianen kunnen er ook wat van. Of sterker nog: ze lijken wel beter. Ik ga dit weekend nog es kijken.

3. Transylvania  (zaterdag 20:45 / Lima)

Met zo’n naam kan je alleen uit Roemenie komen. Deze band probeert het begrip Balkan Beats naar het volgende level te brengen. En dan met name waar het de inbreng van elektronische beats betreft gaat Transylvania verder waar Shantel al weer een paar jaar geleden gestopt is.

4. Bitori (zaterdag 18:40 / Lima)

Uit Kaapverdië, aangevoerd door een man van dik in de zeventig. In Zuid-Amerika zijn ze qua opzwepende dans-ritmes wel wat gewend maar waar deze oude man ineens vandaan komt en wat hij uit z’n instrument haalt. Mochten er nog mensen zijn die naar Lowlands komen om iets bijzonders te zien…hier is je kans.

5. Doctor Krapula  (zondag 20:40 / Lima)

Als Manu Chao ergens zn medewerking aan verleend dan weet je eigenlijk al dat het goed zit. mestizo uit Colombia. En dat is dan toch weer net iets exotischer dan Barcelona. Vorig jaar maakten ze indruk op Zwarte Cross, dat gaat op Lowlands ook lukken.

6. Dub Inc (zaterdag 14:00 / India)

Franse feestband. laat je niet te veel misleiden door de naam. Het dubt heus links en rechts maar hun kwaliteit ligt in het feit dat ze uptempo reggae niet laten verworden tot ska.

7. The Rumjacks (zondag 16:50 / Lima)

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen. Keltische folkpunk uit Australië.”

Kees van Hondt: Nog niet dood
Voor wie na al deze bands nog niet uitgefeest is (wie krijgt hier geen extra energie van?). Geeft Kees van Hondt op de Lowlands-zondag zelf ook nog een groot FEEST. Het begint om 11uur in de Heineken-tent van het festival en je raad het al… iedereen is uitgenodigd!

Tot die tijd kun je alvast dansmoves oefenen op de deunen van de Keestips uit deze spotify-lijst:

Pin It on Pinterest

Share This