DJ Kees van Hondt was verantwoordelijk voor tal van compleet van de pot gerukte eindfeestjes op Lowlands. Niet gek dus dat steeds meer zalen en festivals de feest-dj met een goede smaak en een nog betere wansmaak in huis halen. Tijd voor een goed gesprek.

1. Waar koop je je plakband?
“Ik ga twee keer per jaar naar de plakbandenmarkt in Kleef.”

2. Hoe sta je tegenover fructose?
“Voor zover ik weet zijn er geen foto’s van dus precies weten doe ik het niet. Maar zelfs op de plakbandenmarkt sta je zonder dat je het weet al snel tegenover deze stroperige zoetstofvariant. Laatst stond ik er zelfs naast!”

3. Wat vind je van tuinvogels?
“Persoonlijk heb ik meer met terras- en balkonvogels, maar als ik dan toch iets moet vinden dan wil ik een warm pleidooi houden voor de achtertuinvogel. Die zijn bescheidener en fluiten bovendien een stuk beschaafder dan hun hinderlijke verwanten die het consequent op de voortuin hebben voorzien.”

4. Wat is de raarste plek waar je ooit deodorant hebt gespoten?
“In m’n voortuin, om de vogels weg te jagen.”

5. Vertel eens over je laatste kantoorhumor-ervaring.
“Ik kan een glimlach niet onderdrukken als ik langs de snelweg weer zo’n bord zie staan waar een paar duizend vierkante meter kantoorruimte te huur op wordt aangeboden. In de jaren zeventig had ik al door dat al die mensen die ’s ochtends wat later begonnen omdat ze dan ’s middags iets eerder naar huis mochten, uiteindelijk voor leegstand zouden zorgen.”

6. Wat zou je liever zijn, een schildpad of een lieveheersbeestje?
“Ik heb altijd geleerd dat je feest en religie gescheiden moet houden. Het zou me werkelijk verdriet doen als een streng orthodoxe gereïncarneerde boeddhist niet naar 3e Keesdag wil komen omdat ik hier een achteloze keuze maak.”

7. Wat vind je van mensen die voordringen bij de HEMA?
“Laat ik het zo zeggen: als je wilt genieten van een warme worst dan stemt een kassarij van vijftien mensen niet tot vrolijkheid.”

8. Doe je aan een beter milieu?
“Deze vraag is ondubbelzinnig gekoppeld aan wetenschapskennis. Natuurlijk begrijp ik het als een geleerde in de weekendbijlage van willekeurig welk dagblad verkondigt dat we in de wereld te maken hebben met een overdosis aan milieu. Maar of dat nou een reden moet zijn om na elk toiletbezoek enthousiast aan de doortrekker te gaan hangen betwijfel ik en dat doe ik daarom ook niet.”

9. Vraag van vorige week (van Kraantje Pappie): heb je voorkeur voor een bepaald soort water?
”Na het tandenpoetsen spoel ik mijn mond het liefst met gezuiverd afvalwater.”

10. Verzin eens een vraag voor volgende week?
“Hoe zou jij de wereld Keeswaardiger kunnen maken?”

LIVEDATA 5 augustus Jour Tibour, Nijlen (B) 10 augustus Folkwoods, Eindhoven 19 augustus Lowlands, Biddinghuizen

 

Bron: http://www.livexs.nl/2012/39325/interviews/hear-me-out-10-vragen-aan-kees-van-hondt/

Pin It on Pinterest

Share This